Tochitura de iepure

Tochitura de iepure

Calorii
424
21%
Proteine
47,1g
63%
Lipide
21,3g
32%
Glucide
10,2g
4%
Fibre
1,6g
-
Gramaj portie
300g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
01:50 h
Portii
4
Dificultate
2

Etichete retete cu carne de iepure , retete cu carne de porc

Tochitura de iepure cu carnati si sunca afumata este o reteta consistenta, usor de gatit si ideala langa o mamaliguta. Aceasta tochitura poate fi facuta fara a adauga carnati de casa si sunca afumata dar acestea completeaza perfect carnea de iepure intrucat aceasta este o carne mai dulce si mai uscata.

Pentru a echilibra nivelul de colesterol crescut al acestei retete am folosit si putin praz, o excelenta sursa de antioxidanti si un remediu naturist eficace pentru bolile cardiovasculare. De asemenea, acesta scade colesterolul prin antioxidanti, prin sulful si alicina pe care le contine, este antiparazitar si, la fel ca si ceapa si usturoiul, are un efect antiparazitar. Printre beneficiile aduse de praz se mai numara si faptul ca are un continut ridicat de acid folic care protejeaza inima, este diuretic si nu in ultimul rand este un remediu redutabil in combaterea insuficientei renale.

Ingrediente

  • carne de iepure - 500g
  • bacon afumat - 100g
  • carnati de casa - 100g
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • praz - 1 buc. (50g)
  • bulion de rosii - 0,3 litri (300g)
  • ulei floarea soarelui - 1 linguri (8g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • boia de ardei dulce - 1 lingurite (5g)

Pasi preparare

1.) Punem o lingura de ulei intr-o cratita pe care o preincalzim la foc mediu si adaugam sunca afumata taiata felii de aproximativ jumatate de centimetru.

2.) Prajim sunca afumata pe fiecare parte timp de doua minute pana cand are o culoare aurie.

3.) Adaugam carnea de iepure taiata in bucati de aproximativ un centimetru si o prajim si pe aceasta impreuna cu sunca afumata pana cand apa lasata de carnea de iepure se evapora.

4.) Continuam cu bucatile de carnati de casa si cu ceapa, ardeiul capia si prazul pe care le-am tocat marunt.

5.) Dupa ce am calit ceapa, ardeiul si prazul timp de cinci minute adaugam si morcovul taiat in cubulete cat mai mici.

6.) Condimentam carnea si legumele cu oregano uscat, piper negru macinat si boia de ardei - am folosit boia de ardei dulce dar se poate folosi si boia de ardei iute. Nu am adaugat sare pentru ca bacon-ul afumat era destul de sarat.

7.) Punem peste carne un pahar de bulion de rosii si inca aceeasi cantitate de apa, punem un capac peste cratita si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ o ora.

8.) Dupa ce s-a scurs o ora de fiert indepartam capacul si continuam sa fierbem tochitura pana cand sosul scade si capata consistenta dorita.

9.) Oprim focul si servim tochitura de iepure alaturi de o mamaliguta.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute