Tochitura de iepure cu carnati si sunca afumata este o reteta consistenta, usor de gatit si ideala langa o mamaliguta. Aceasta tochitura poate fi facuta fara a adauga carnati de casa si sunca afumata dar acestea completeaza perfect carnea de iepure intrucat aceasta este o carne mai dulce si mai uscata.
Pentru a echilibra nivelul de colesterol crescut al acestei retete am folosit si putin praz, o excelenta sursa de antioxidanti si un remediu naturist eficace pentru bolile cardiovasculare. De asemenea, acesta scade colesterolul prin antioxidanti, prin sulful si alicina pe care le contine, este antiparazitar si, la fel ca si ceapa si usturoiul, are un efect antiparazitar. Printre beneficiile aduse de praz se mai numara si faptul ca are un continut ridicat de acid folic care protejeaza inima, este diuretic si nu in ultimul rand este un remediu redutabil in combaterea insuficientei renale.
1.) Punem o lingura de ulei intr-o cratita pe care o preincalzim la foc mediu si adaugam sunca afumata taiata felii de aproximativ jumatate de centimetru.
2.) Prajim sunca afumata pe fiecare parte timp de doua minute pana cand are o culoare aurie.
3.) Adaugam carnea de iepure taiata in bucati de aproximativ un centimetru si o prajim si pe aceasta impreuna cu sunca afumata pana cand apa lasata de carnea de iepure se evapora.
4.) Continuam cu bucatile de carnati de casa si cu ceapa, ardeiul capia si prazul pe care le-am tocat marunt.
5.) Dupa ce am calit ceapa, ardeiul si prazul timp de cinci minute adaugam si morcovul taiat in cubulete cat mai mici.
6.) Condimentam carnea si legumele cu oregano uscat, piper negru macinat si boia de ardei - am folosit boia de ardei dulce dar se poate folosi si boia de ardei iute. Nu am adaugat sare pentru ca bacon-ul afumat era destul de sarat.
7.) Punem peste carne un pahar de bulion de rosii si inca aceeasi cantitate de apa, punem un capac peste cratita si lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ o ora.
8.) Dupa ce s-a scurs o ora de fiert indepartam capacul si continuam sa fierbem tochitura pana cand sosul scade si capata consistenta dorita.
9.) Oprim focul si servim tochitura de iepure alaturi de o mamaliguta.
Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.
Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.
Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.
Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.
Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.
Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.