Pulpa de curcan la cuptor

Pulpa de curcan la cuptor

Calorii
662
33%
Proteine
61,9g
82%
Lipide
25,2g
38%
Glucide
48,3g
18%
Fibre
11,9g
-
Gramaj portie
500g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
3 h
Portii
4
Dificultate
2

Etichete retete la cuptor , retete cu carne de curcan

Carnea de curcan este o carne ideala intr-o dieta saraca in grasimi si cu un nivel scazut al colesterolului. Pulpa de curcan aduce beneficiile carnii cu un colesterol scazut dar cu un gust foarte bun, as spune chiar mai bun decat pulpa de pui. De data aceasta am ales sa fac doar copanul de curcan, dar avand in vedere ca a fost un curcan destul de mare, pulpa de curcan a fost destul de mare pentru a servi patru persoane.

Ingrediente

  • pulpa de curcan - 1000g
  • ceapa - 3 buc. (150g)
  • morcovi - 3 buc. (300g)
  • cartofi rosii - 1000g
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • sare - 4 lingurite (20g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)
  • tarhon frunze uscate - 1 lingurite (2g)

Pasi preparare

1.) Pentru a avea o carne cat mai aromata putem sa condimentam pulpa de curcan cu cel putin 24 de ore inainte. Daca nu se poate cu o zi inainte, putem sa crestam pulpa inainte de a o condimenta.

2.) Amestecam sarea, piperul, oregano si rozmarinul cu doua linguri de ulei de masline si ungem bine pulpa de curcan.

3.) Intr-o tava inalta adaugam morcovii curatati si taiati in bucati mari impreuna cu trei cepe intregi si langa ele adaugam pulpa condimentata mai inainte. Pentru a nu se arde fundul tavii adaugam si un pahar de apa.

4.) Acoperim tava cu o folie de aluminiu si adaugam in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de o ora.

5.) Dupa o ora scoatem tava de la cuptor si adaugam cartofii curatati, taiati bucati mari si condimentati cu sare, piper si tarhon.

6.) Acoperim din nou tava cu o folie de aluminiu si o adaugam la cuptor pentru inca o ora.

7.) A mai trecut o ora si putem sa indepartam folia de aluminiu.

8.) Lasam pulpa de curcan la cuptor pentru inca 30 de minute de minute sau pana cand pulpa se rumeneste bine.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute