Piept de curcan umplut

Piept de curcan umplut

Calorii
224
11%
Proteine
35,1g
47%
Lipide
6,1g
9%
Glucide
6,5g
2%
Fibre
1,6g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
01:30 h
Portii
8
Dificultate
2

Etichete retete la cuptor , retete cu carne de curcan

Piept de curcan umplut cu ciuperci si legume este o reteta foarte usor de realizat si are un gust foarte bun. Pe langa faptul ca este usor de realizat, pieptul de curcan umplut aduce un raport mare de proteine si un nivel scazut de calorii si grasimi. Aceasta se datoreaza faptului ca am folosit piept de curcan care este o carne foarte sanatoasa, are putine calorii, este potrivita in alimentatia persoanelor cu probleme de sanatate si este de asemenea recomandata in alimentatia copiilor dupa primele luni de viata.

Ingrediente

  • piept curcan fara piele - 1000g
  • ciuperci champignon - 500g
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • patrunjel radacina - 1 mediu (75g)
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • boia de ardei dulce - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)

Pasi preparare

1.) Taiem pieptul de curcan intr-o fasie de aproximativ un centimetru cu grija sa nu il rupem.

2.) Condimentam pieptul de curcan cu sare, piper negru macinat, boia de ardei rosu, oregano si rozmarin.

3.) Intr-o tigaie adaugam doua linguri de ulei de masline impreuna cu ciupercile taiate cubulete mici pe care le calim pentru cinci minute la foc mediu.

4.) Adaugam in tigaie peste ciuperci morcovul, patrunjelul si ceapa pe care le-am tocam marunt si le calim si pe acestea pentru inca cinci minute.

5.) Condimentam compozitia cu putina sare, piper negru macinat si incepem sa umplem pieptul de curcan.

6.) Eu am adaugam jumatate din compozitie pe mijlocul pieptului de curcan, am impaturat o parte din acesta peste compozitie. Peste partea impaturata am adaugam restul compozitiei si am acoperit-o cu cealalta parte de piept de curcan.

7.) Ungem pieptul de curcan umplut cu putin ulei de masline, condimentam si partea de sus acestuia cu sare, piper negru macinat, oregano, rozmarin si il invelim in folie de aluminiu.

8.) Punem pieptul de curcan invelit in folie de aluminiu intr-o tava in care am pus un pahar de apa si il punem la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

9.) Dupa aproximativ o ora la 180 de grade, pieptul de curcan umplut este gata. Il lasam sa se raceasca si pe urma putem sa il taiem felii si sa il servim.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute