Piept de curcan umplut cu ciuperci si legume este o reteta foarte usor de realizat si are un gust foarte bun. Pe langa faptul ca este usor de realizat, pieptul de curcan umplut aduce un raport mare de proteine si un nivel scazut de calorii si grasimi. Aceasta se datoreaza faptului ca am folosit piept de curcan care este o carne foarte sanatoasa, are putine calorii, este potrivita in alimentatia persoanelor cu probleme de sanatate si este de asemenea recomandata in alimentatia copiilor dupa primele luni de viata.
1.) Taiem pieptul de curcan intr-o fasie de aproximativ un centimetru cu grija sa nu il rupem.
2.) Condimentam pieptul de curcan cu sare, piper negru macinat, boia de ardei rosu, oregano si rozmarin.
3.) Intr-o tigaie adaugam doua linguri de ulei de masline impreuna cu ciupercile taiate cubulete mici pe care le calim pentru cinci minute la foc mediu.
4.) Adaugam in tigaie peste ciuperci morcovul, patrunjelul si ceapa pe care le-am tocam marunt si le calim si pe acestea pentru inca cinci minute.
5.) Condimentam compozitia cu putina sare, piper negru macinat si incepem sa umplem pieptul de curcan.
6.) Eu am adaugam jumatate din compozitie pe mijlocul pieptului de curcan, am impaturat o parte din acesta peste compozitie. Peste partea impaturata am adaugam restul compozitiei si am acoperit-o cu cealalta parte de piept de curcan.
7.) Ungem pieptul de curcan umplut cu putin ulei de masline, condimentam si partea de sus acestuia cu sare, piper negru macinat, oregano, rozmarin si il invelim in folie de aluminiu.
8.) Punem pieptul de curcan invelit in folie de aluminiu intr-o tava in care am pus un pahar de apa si il punem la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
9.) Dupa aproximativ o ora la 180 de grade, pieptul de curcan umplut este gata. Il lasam sa se raceasca si pe urma putem sa il taiem felii si sa il servim.
Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.
Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.
Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.
Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.
Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.
Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.