Iepure la ceaun

Iepure la ceaun
  • Calorii
    441
    22%
  • Proteine
    45.9g
    61%
  • Lipide
    25.4g
    38%
  • Glucide
    6.6g
    2%
  • Fibre
    1.8g
    -
  • 300g
  • 30 m
  • 02:30 h
  • 10
  • Medie


Gatitul la ceaun este un prilej de relaxare pentru toata lumea, in primul rand pentru ca ceaunul se face cu si pentru un numar mai mare de oameni si in al doilea rand toata lumea participa la pregatirea ingredientelor si a ceaunului. De asemenea, este un adevar dovedit ca mancarea gatita in cantitate mai mare si la foc deschis este mai gustoasa, reteta de iepure la ceaun nu este o exceptie.

Cum tot a venit vara, am strans familia in weekend la o iarba verde in jurul focului si am pus de un iepure la ceaun fraged si gustos. Puteam sa fac porc la ceaun sau vita la ceaun dar am ales sa fac un iepure la ceaun pentru ca este mult mai sanatos decat cel de porc si vita. Uite si cateva motive pentru care am ales sa fac iepure la ceaun: contine putine calorii, are un continut scazut de grasime, este o carne mai dulce, are un procent ridicat de proteine usor de digerat, nu ridica colesteroul rau, este o carne frageda usor de digerat si nu in ultimul rand este una dintre cele mai bune tipuri de carne alba.

Ingrediente

  • 2000g carne de iepure
  • 200g bacon afumat
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 2 buc. (80g) ceapa rosie
  • 2 buc. (200g) ardei capia
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 tub (160g) pasta de ardei
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (2g) rozmarin uscat
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 legatura (30g) patrunjel verde

Pasi preparare

1.) Am taiat carnea de iepure cu os in bucati mai mici, dar nu prea mici pentru ca aceasta va sta la ceaun pentru mai mult timp.

2.) Am folosit un ceaun de fonta, asa ca l-am preincalzit pentru cateva minute la foc mediu.

3.) In ceaunul preincalzit am adaugat doua linguri de ulei de masline si bucatile de carne de iepure pe care le-am rumenit bine pentru cateva minute.

4.) Cand carnea de iepure a prins o culoare aurie am adaugat ceapa maruntita bine si ardeiul capia taiat cubulete si le-am tinut la foc mediu pentru aproximativ zece minute.

5.) Am adaugat restul legumelor taiate cuburi si pasta de ardei peste carnea de la ceaun.

6.) Dupa cateva minute am adaugat apa cam de doua ori cantitatea de carne din ceaun si am lasat la foc mic pentru doua ore.

7.) In timp ce ceaunul de iepure era la fiert am amestecat din cand in cand si cu jumatate de ora inainte de a fi gata am adaugat rozmarinul, oregano, sarea si piperul.

8.) Cand carnea a inceput sa se ia de pe os, am luat ceaunul de pe foc si am presarat deasupra o legatura de patrunjel verde maruntit bine.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Iepure la ceaun"