Gatitul la ceaun este un prilej de relaxare pentru toata lumea, in primul rand pentru ca ceaunul se face cu si pentru un numar mai mare de oameni si in al doilea rand toata lumea participa la pregatirea ingredientelor si a ceaunului. De asemenea, este un adevar dovedit ca mancarea gatita in cantitate mai mare si la foc deschis este mai gustoasa, reteta de iepure la ceaun nu este o exceptie.
Cum tot a venit vara, am strans familia in weekend la o iarba verde in jurul focului si am pus de un iepure la ceaun fraged si gustos. Puteam sa fac porc la ceaun sau vita la ceaun dar am ales sa fac un iepure la ceaun pentru ca este mult mai sanatos decat cel de porc si vita. Uite si cateva motive pentru care am ales sa fac iepure la ceaun: contine putine calorii, are un continut scazut de grasime, este o carne mai dulce, are un procent ridicat de proteine usor de digerat, nu ridica colesteroul rau, este o carne frageda usor de digerat si nu in ultimul rand este una dintre cele mai bune tipuri de carne alba.1.) Am taiat carnea de iepure cu os in bucati mai mici, dar nu prea mici pentru ca aceasta va sta la ceaun pentru mai mult timp.
2.) Am folosit un ceaun de fonta, asa ca l-am preincalzit pentru cateva minute la foc mediu.
3.) In ceaunul preincalzit am adaugat doua linguri de ulei de masline si bucatile de carne de iepure pe care le-am rumenit bine pentru cateva minute.
4.) Cand carnea de iepure a prins o culoare aurie am adaugat ceapa maruntita bine si ardeiul capia taiat cubulete si le-am tinut la foc mediu pentru aproximativ zece minute.
5.) Am adaugat restul legumelor taiate cuburi si pasta de ardei peste carnea de la ceaun.
6.) Dupa cateva minute am adaugat apa cam de doua ori cantitatea de carne din ceaun si am lasat la foc mic pentru doua ore.
7.) In timp ce ceaunul de iepure era la fiert am amestecat din cand in cand si cu jumatate de ora inainte de a fi gata am adaugat rozmarinul, oregano, sarea si piperul.
8.) Cand carnea a inceput sa se ia de pe os, am luat ceaunul de pe foc si am presarat deasupra o legatura de patrunjel verde maruntit bine.
Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.
Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.
Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.
Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.
Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.
Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.