Iepure cu legume la cuptor

Iepure cu legume la cuptor

Calorii
519
26%
Proteine
48,4g
65%
Lipide
24,4g
36%
Glucide
26,2g
10%
Fibre
5,1g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
o ora
Portii
6
Dificultate
2

Etichete retete la cuptor , retete cu carne de iepure

Carnea de iepure este o carne foarte sanatoasa, gustoasa si usor de gatit asa ca am ales sa mai fac o reteta cu pulpe de iepure. Pentru un plus de arome si o crusta crocanta am invelit pulpele de iepure in bacon afumat iar pentru un plus de vitamine am incercat sa combin o varietate cat mai mare de legume.

Ingrediente

  • carne de iepure - 800g
  • bacon afumat - 50g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • dovlecei - 1 buc. (400g)
  • telina tulpina - 100g
  • praz - 1 buc. (50g)
  • ceapa rosie - 2 buc. (80g)
  • cartofi - 4 buc. (400g)
  • patrunjel radacina - 1 mediu (100g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • rosii cherry - 5 buc. (50g)
  • ulei de masline - 4 linguri (60g)
  • sare de mare - 3 lingurite (15g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)
  • turmeric - 2 lingurite (10g)
  • parmezan - 20g
  • patrunjel verde - 1 legatura (30g)

Pasi preparare

1.) Condimentam pulpele de iepure cu sare, piper negru macinat, rozmarin macinat si le invelim in bacon afumat.

2.) Punem cartofii, morcovul, patrunjelul radacina taiate in cuburi intr-o oala cu apa si le fierbem pentru zece minute.

3.) Pulpele condimentate si invelite in bacon le prajim cinci minute pe fiecare parte intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline.

4.) Mutam pulpele de iepure intr-o tava inalta iar in tigaia in care le-am prajit adaugam trei linguri de ulei de masline si adaugam ceapa, dovlecelul, telina, prazul si ardeiul pe care le-am taiat in bucati mai mici.

5.) Calim legumele pentru cinci minute amestecand usor dupa care condimentam cu sare, piper si turmeric.

6.) Adaugam cartofii, morcovul si patrunjelul pe care le-am fiert separat pentru zece minute, amestecam si mai lasam la calit pentru doua minute.

7.) Mutam legumele pe care le-am calit in tava in care am pus pulpele de iepure, adaugam un pahar mic de apa si adaugam la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

8.) Dupa aproximatv 45 de minute, scoatem tava de la cuptor, radem un pic de parmezan peste si o mai punem la cuptor pentru cinci minute dupa care putem sa servim masa.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute