Friptura de curcan cu legume este o reteta care se pregateste foarte usor fiind nevoie de un singur recipient de gatit. La pregatirea acestei reteta eu am folosit morcov, pastarnac, telina si praz dar pot fi adaugate si alte legume dupa preferinte, cu cat mai multe cu atat mai bine. La friptura de curcan cu legume am folosit piept de curcan ceea ce o face saraca in grasimi si carbohidrati dar foarte bogata in proteine, ideala in dietele de slabire.
La aceasta reteta am adugat si morcovi, de multe ori ma aflu folosind morcovi la ciorbe, supe si feluri principale, acestia sunt foarte sanatosi, o "minune portocalie" as putea spune. Morcovul, dusmanul cel mai de temut al cancerului aduce o serie de beneficii printre care: imbunatateste vederea, previne aparitia bolilor cardiace, are efect antirid, ideal pentru o piele sanatoasa, este solutia pentru dinti sanatosi, ajuta in curatarea pielii, este ideal in alaptare, consumul regulat de morcov imbunatatind calitatea laptelui.
1.) Intr-o cratita preincalzita la foc mediu spre mare adaugam doua linguri de ulei de masline si pieptul de curcan taiat in bucati de aproximativ cinci centimetri pe care il prajim usor pe fiecare parte.
2.) Dupa ce am prajit pieptul de curcan adaugam ceapa taiata marunt, continuam cu prazul taiat marunt si le calim impreuna cu carnea pentru aproximativ cinci minute.
3.) Adaugam tulpina de telina taiata in cubulete mici si o calim pentru doua sau trei minute alaturi de pieptul de curcan si celelalte legume.
4.) Continuam cu morcovul si pastarnacul taiate in cubulete mici, condimentam cu sare, piper, amestecam si calim pentru doua minute.
5.) Adaugam bulionul, oregano uscat si completam cu apa pana cand carnea este ecoperita.
6.) Acoperim cratita cu un capac si lasam carnea sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ o ora.
7.) Dupa ce carnea a fiert pentru o ora, indepartam capacul si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand sosul are consistenta dorita.
8.) Servim reteta ca atare sau alaturi de o garnitura de cartofi sau orez.
Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.
Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.
Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.
Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.
Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.
Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.