Aripioarele de pui la cuptor sunt o reteta foarte gustoasa si apreciata de toata familia. Este o reteta usor de realizat care nu necesita foarte mult de lucru, cuptorul facand cea mai grea parte. Pentru a economisi din timp am ales sa fac aripioarele de pui impreuna cu cartofi pe care i-am curatat, taiat in bucati mai mici si i-am intins pe tava sub aripioarele de pui - astfel cartofii au fost aromati de grasimea care s-a topit de pe arioare.
Din pacate marea majoritate a carnii de pui din comert este injectata cu steroizi si cu substante care sunt menite sa accelereze procesul de crestere al puilor iar injectarea se face cu precadere prin gat sau aripi, asa ca eu recomand ca la realizarea acestor aripioare de pui la cuptor sa se foloseasca aripi de pui crescuti de casa. O alta recomandare ar fi ca aripile de pui sa se gateasca la cuptor, grill sau gratar pentru ca acestea au o cantitate de grasime mai mare decat cea de carne si prin procesul de gatire la cuptor, o mare parte din grasimea acestora este eliminata.
1.) Spalam si uscam bine aripioarele de pui si le punem intr-un bol mai mare.
2.) Formam un bait din uleiul de masline si amestecul de condimente format din sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, rozmarin, oregano si turmeric.
3.) Adaugam amestecul de condimente cu uleiul de masline peste aripioarele de pui si amestecam bine pana cand condimentele au acoperit bine aripioarele de pui.
4.) Aripioarele de pui condimentate le punem intr-o tava si adaugam o jumatate de pahar de apa. Eu am ales sa fac aripioarele pe un pat de cartofi, asa ca am pus in tava mai intai un rand ce cartofi pe care i-am condimentat cu putina sare apoi am adaugat aripioarele de pui.
5.) Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
6.) Dupa ce cele 50 de minute s-au scurs, am indepartat folia de aluminiu si am adaugat tava din nou la cuptor pe modul grill pentru 10 minute.
7.) Dupa ce au trecut si cele 10 minute scoatem tava de la cuptor si servim aripioarele alaturi de cartofi sau orice alta garnitura dorim.
Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.
Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.
Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.
Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.
Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.
Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.