Penne pasticciate al forno

Penne pasticciate al forno

Calorii
666
33%
Proteine
53,9g
72%
Lipide
34g
51%
Glucide
35,1g
13%
Fibre
4,9g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
01:30 h
Portii
6
Dificultate
3

Etichete retete cu carne de curcan , retete cu carne de pui , paste

Pastele sunt de toate formele si felurile, penne pasticciate sunt o reteta aparte intrucat aceste paste necesita un pic mai mult timp de gatire comparabil cu alte retete. Penne-le sunt recomandate pentru aceasta reteta pentru ca forma lor ajuta pastele sa retina mai mult sos dar se pot folosi si alte tipuri de paste.

Penne pasticciate al forno este o reteta ideala pentru un pranz de duminica impreuna cu familia, o reteta care va permite sa folositi multe alte ingrediente ramase prin frigider.

Ingrediente

  • piept curcan fara piele - 500g
  • kaizer - 100g
  • paste penne - 400g
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • usturoi - 3 catei (15g)
  • ulei de masline - 3 linguri (45g)
  • rosii la conserva - 1 buc. (400g)
  • smantana vegetala - 200g
  • mozzarella - 200g
  • parmezan - 50g
  • sare de mare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • busuioc uscat - 2 lingurite (4g)

Pasi preparare

1.) In tigaia incalzita bine adaugam uleiul de masline si pieptul de curcan sau de pui si kaiser-ul. Kaiser-ul poate fi inlocuit cu guanciale, pancetta sau piept de porc.

2.) Dupa ce carnea a prins culoare aurie se adauga usturoiul taiat marunt si ardeiul kapia taiat cuburi.

3.) Calim toate ingredientele adaugate timp de 5 minute si adaugam conserva de rosii si 2 pahare de apa. In acest moment putem sa adaugam putina sare, oregano, busuioc si lasam la fiert la foc mediu timp de 30 de minute.

4.) In timp ce sosul fierbe adaugam intr-o oala 4 litri de apa cu o lingura de sare si punem la fiert pentru paste.

5.) Cand apa adaugata la sos a scazut adaugam smantana vegetala si pastele penne pe care le tinem la foc mic timp de un minut. Pentru aceasta reteta eu am folosit Grand Cucina, aceasta poate fi inlocuita cu smantana lichida.

6.) Adaugam pastele intr-o tava, daca tigaia folosita nu permite sa fie adaucata la cuptor, si deasupra punem mozzarella si parmezanul ras ramas.

7.) Punem pastele la cuptor timp de 10 minute la 250 de grade sau pana cand parmezanul ras capata o culoare aurie.




Mai multe retete din categoria paste

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa

Timp de gatire: o ora 40 minute
Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli, ciuperci si carne de iepure, o mancare rapida, usor de facut, gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: 45 minute
Paste cu rosii

Paste cu rosii

Paste de post simple cu sos de rosii gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara usor de pregatit, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Linguini cu ton

Linguini cu ton

Linguini cu ton, paste gustoase si sanatoase cu ton si sos de rosii, o mancare rapida gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat si cu un gust extraordinar.

Timp de gatire: 30 minute
Paste de post cu legume

Paste de post cu legume

Paste de post cu legume, o reteta de paste vegane cu legume gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos, o reteta vegana de paste gata in doar 15 minute

Timp de gatire: 15 minute