Paste cu ton

-
Calorii48924%
-
Proteine31.2g42%
-
Lipide13.9g21%
-
Glucide64.6g23%
-
Fibre3.7g-
-
300g
-
5 m
-
10 m
-
2
-
F usor
Pastele cu ton sunt unele dintre favoritele mele, este o reteta de paste foarte usor de realizat si sunt ideale in timpul postului in zilele de dezlegare la peste. De asemenea reteta mea de paste cu ton se potriveste perfect dupa o zi de lucru cand nu mai avem timpul si energia sa facem ceva de mancare, reteta fiind gata in doar 15 minute. Pastele cu ton sunt sanatoase, oferind un aport de proteine si minerale cu un numar scazut de calorii.
Ingrediente
- 200g paste linguini
- 1 buc. (200g) conserva de ton
- 2 buc. (10g) file de ansoa
- 4 buc. (40g) rosii cherry
- 0.5 buc. (10g) ardei iute rosu
- 2 catel (10g) usturoi
- 0.5 buc. (45g) lamaie
- 2 linguri (30g) ulei de masline
- 2 lingurite (10g) capere
- 0.5 lingurite (2g) sare de mare
- 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
- 0.2 litri (200g) apa
Pasi preparare
1.) Intr-o oala cu apa adaugam o lingura de sare si o punem la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba adaugam linguini, amestecam pastele un pic sa nu se lipeasca si le lasam la fiert la foc mediu.
2.) In timp ce pastele sunt la fiert, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu adaugam doua linguri de ulei de masline.
3.) Luam tigaia de pe foc si adaugam doua fileuri de ansoa imreuna cu doi catei de usturoi taiati marunt si cu o jumatate de chili.
4.) Dupa aproximativ un minut punem tigaia pe foc si adaugam rosiile chery taiate in patru si caperele zdrobite usor.
5.) Condimentam cu sare si piper si adaugam cateva linguri de apa de pe pastele aflate la fiert.
6.) Pastele linguini au timpul de fierbere de aproximativ zece minute. Cu doua minute inainte de a fi fierte, adaugam pastele peste sos si le amestecam usor.
7.) Oprim focul si adaugam peste paste tonul rupt in bucati mai mici si stropim pastele cu sucul de la o jumatate de lamaie.
8.) Inainte de a servi pastele, le stropim cu o lingura de ulei de masline.
Comentarii
Adauga un comentariu la reteta "Paste cu ton"