Paste cu rosii si capere

Paste cu rosii si capere
  • Calorii
    416
    21%
  • Proteine
    11.7g
    16%
  • Lipide
    13.5g
    20%
  • Glucide
    67.2g
    24%
  • Fibre
    4.8g
    -
  • 300g
  • 5 h
  • 10 h
  • 2
  • Usor


Rosiile sunt prezente pe continentul european de cateva sute de ani, ele fiind originare din America de Sud. Acestea contin cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol si calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase sau al unui regim de slabit, ele contribuind la reglarea greutatii corporale si reducerea nivelului lipidelor in sange. Printre beneficiile oferite de rosii sunt: intarirea oaselor, mentinerea sanatatii pielii, reglarea nivelului glicemiei din sange, mentinerea sanatatii parului, imbunatatirea vederii, pierderea excesului de kilograme, prevenirea afectiunilor renale si biliare precum si reducerea riscului de cancer. Peste toate aceste beneficii sa nu uitam ca rosiile sunt printre cele mai gustoase legume/fructe, gustul cel mai bun al acestora fiind pe perioada verii si inceputul toamnei.

Paste cu rosii si capere este o reteta de post foarte simpla si gata in doar 15 minute, deci ideala dupa o zi de lucru sau atunci cand nu dispunem de prea mult timp si energie pentru gatit. Pentru a iesi o reteta de post trebuie sa fiti atenti la tipul de paste pe care il folositi si sa va asigurati ca pastele nu sunt cu ou.

Ingrediente

  • 200g paste linguini
  • 3 buc. (270g) rosii
  • 2 lingurite (10g) capere
  • 1 buc. (20g) ceapa verde
  • 2 catel (10g) usturoi
  • 0.5 buc. (10g) ardei iute rosu
  • 10g busuioc verde
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 1 lingurite (5g) sare de mare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 0.2 litri (200g) apa

Pasi preparare

1.) Am inceput prin a pune apa intr-o oala, am acoperit-o cu un capac si am pus oala la incalzit la foc mare.

2.) In timp ce apa este la incalzit, am curatat usturoiul si l-am tocat marunt impreuna cu chili si cu frunzele de la o ceapa verde.

3.) Cand apa a inceput sa fiarba, am scufundat pentru cateva secunde rosiile spalate in apa fierbinte, astfel putand sa le decojesc foarte usor.

4.) Am adaugat in apa putina sare si am adaugat pastele la fiert. Pastele nu au nevoie de ulei in apa pentru a nu se lupi, tot ce trebuie facut este ca atunci cand adaugam pastele si incep sa fiarba, sa amestecam de cateva ori.

5.) Intr-o tigaie preincalzita am adaugat doua linguri de ulei de masline, usturoiul tocat marunt si chili pe care le-am prajit pentru aproximativ un minut, fiind atent sa nu se arda usturoiul.

6.) Am daugat rosiile decojite si taiate cuburi, frunzele de ceapa tocate si caperele zdrobite usor.

7.) Dupa aproximativ un minut am completat sosul cu putina apa de pe pastele aflate la fiert si am lasat rosiile la fiert la foc mediu pana cand pastele au fost fierte al dente.

8.) Peste sosul de rosii si capere am adaugat pastele si le-am mai tinut la foc mediu pentru doua minute, amestecand cu atentie sa nu rup pastele. Pentru ca pastele sa ia cat mai mult din savoarea sosului este recomandat ca pastele sa fie luate din apa in care fierb si mutate direct in sos fara a le mai trece prin apa rece.

9.) Am oprit focul si am adaugat peste paste cateva frunze de busuioc verde tocate marunt.

10.) Inainte de servire, peste pastele cu rosii si capere se poate stropi cu putin ulei de masline si se poate presara putin piper negru macinat.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Paste cu rosii si capere"