Pasta quattro formaggi al forno

Pasta quattro formaggi al forno
  • Calorii
    723
    36%
  • Proteine
    42.1g
    56%
  • Lipide
    38.7g
    58%
  • Glucide
    51.3g
    19%
  • Fibre
    2.1g
    -
  • 300g
  • 0 m
  • 30 m
  • 3
  • F usor


Pasta quattro formaggi al forno este o reteta care se realizeaza rapid si foarte usor, pentru aceasta reteta am folosit branza de oaie, cascaval edam, cascaval emmentaler si parmezan. Branzeturile folosite pot fi de diferite feluri, eu am ales sa folosesc branza de oaie pentru ca aceasta aduce foarte multe beneficii. 

Branzeturile sunt o sursa valoroasa de substante nutritive, de vitamine (A, D, E, K) si de minerale (calciu, fosfor, magneziu), motive pentru care branzeturile sunt alimente de baza pentru toate categoriile de varste. Branza de oaie este recomandata persoanelor cu colesterolul marit, de asemenea aceasta previne osteoporoza si protejeaza dintii.

Ingrediente

  • 200g paste
  • 100g branza de oaie
  • 3 felii (90g) cascaval emmentaler
  • 3 felii (90g) cascaval edam
  • 3 buc. (165g) ou de gaina
  • 50g parmezan
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 1 linguri (15g) ulei de masline
  • 0.2 litri (200g) apa
  • 1 lingurite (5g) sare de mare

Pasi preparare

1.) Punem apa la fiert intr-o oala impreuna cu o lingura de sare.

2.) Cand apa a inceput sa fiarba adaugam pastele, nu este nevoie sa adaugam ulei, pentru a impiedica lipirea pastelor trebuie doar sa amestecam pastele pentru cateva secunde.

3.) In timp ce fierb pastele, spargem trei oua si le amestecam cu branza de oaie, putin parmezan ras, o lingura de ulei de masline si condimentam cu piper.

4.) Pastele fierte al dente le scurgem de apa, fara a le trece prin apa rece, adaugam peste ele sosul pregatit inainte si amestecam bine.

5.) Punem pastele amestecate cu branza intr-o tava sau vas de lut, deasupra punem cateva felii de cascaval edam, cascaval emmentaler, parmezan ras si le bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cinci sau zece minute, pana cand sunt rumenite bine.

6.) Scoatem pastele de la cuptor si le servim alaturi de o salata de rosii.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Pasta quattro formaggi al forno"