Pasta quattro formaggi al forno

Pasta quattro formaggi al forno

Calorii
615
31%
Proteine
36g
48%
Lipide
41,1g
61%
Glucide
24,6g
9%
Fibre
1,5g
-
Gramaj portie
300g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
30 m
Portii
3
Dificultate
1

Etichete gata in 30 de minute , mancare rapida , paste , retete cu branza

Pasta quattro formaggi al forno este o reteta care se realizeaza rapid si foarte usor, pentru aceasta reteta am folosit branza de oaie, cascaval edam, cascaval emmentaler si parmezan. Branzeturile folosite pot fi de diferite feluri, eu am ales sa folosesc branza de oaie pentru ca aceasta aduce foarte multe beneficii. 

Branzeturile sunt o sursa valoroasa de substante nutritive, de vitamine (A, D, E, K) si de minerale (calciu, fosfor, magneziu), motive pentru care branzeturile sunt alimente de baza pentru toate categoriile de varste. Branza de oaie este recomandata persoanelor cu colesterolul marit, de asemenea aceasta previne osteoporoza si protejeaza dintii.

Ingrediente

  • paste - 200g
  • branza de oaie - 100g
  • cascaval emmentaler - 3 felii (90g)
  • cascaval edam - 3 felii (90g)
  • ou de gaina - 3 buc. (165g)
  • parmezan - 50g
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • ulei de masline - 1 linguri (15g)
  • apa - 0,2 litri (200g)
  • sare de mare - 1 lingurite (5g)

Pasi preparare

1.) Punem apa la fiert intr-o oala impreuna cu o lingura de sare.

2.) Cand apa a inceput sa fiarba adaugam pastele, nu este nevoie sa adaugam ulei, pentru a impiedica lipirea pastelor trebuie doar sa amestecam pastele pentru cateva secunde.

3.) In timp ce fierb pastele, spargem trei oua si le amestecam cu branza de oaie, putin parmezan ras, o lingura de ulei de masline si condimentam cu piper.

4.) Pastele fierte al dente le scurgem de apa, fara a le trece prin apa rece, adaugam peste ele sosul pregatit inainte si amestecam bine.

5.) Punem pastele amestecate cu branza intr-o tava sau vas de lut, deasupra punem cateva felii de cascaval edam, cascaval emmentaler, parmezan ras si le bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cinci sau zece minute, pana cand sunt rumenite bine.

6.) Scoatem pastele de la cuptor si le servim alaturi de o salata de rosii.




Mai multe retete din categoria paste

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli

Paste cu piept de curcan si brocoli gratinate la cuptor cu mozzarella si parmezan, o mancare satioasa, gustoasa si sanatoasa

Timp de gatire: o ora 40 minute
Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli si iepure

Paste cu broccoli, ciuperci si carne de iepure, o mancare rapida, usor de facut, gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: 45 minute
Paste cu rosii

Paste cu rosii

Paste de post simple cu sos de rosii gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara usor de pregatit, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Linguini cu ton

Linguini cu ton

Linguini cu ton, paste gustoase si sanatoase cu ton si sos de rosii, o mancare rapida gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini

Paste cu linte si porcini, o reteta vegana foarte usor de realizat si cu un gust extraordinar.

Timp de gatire: 30 minute
Paste de post cu legume

Paste de post cu legume

Paste de post cu legume, o reteta de paste vegane cu legume gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos

Paste cu ciuperci si lapte de cocos, o reteta vegana de paste gata in doar 15 minute

Timp de gatire: 15 minute