Snitel cu piept de pui

Snitel cu piept de pui

Calorii
565
28%
Proteine
43,2g
58%
Lipide
30,9g
46%
Glucide
26,2g
10%
Fibre
1,4g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
30 m
Portii
8
Dificultate
1

Etichete retete cu carne de pui

Snitel cu piept de pui, mancarea studentului, este o reteta foarte usor de realizat si merge perfect alaturi de orice. Atunci cand fac snitele de pui prefer sa le fac intr-o cantitate mai mare, chiar daca nu sunt consumate toate la o singura masa pot fi stocate la frigider pentru cateva zile sau la congelator pentru cateva saptamani.

Snitelul Vienez, este un fel de mancare traditional din Austria si consta intr-o felie de carne de vitel data prin faina, ou si pesmet si apoi prajita. In Austria snitelul se serveste cu o felie de lamaie si salata de cartofi cu marar si unt. Eu am ales sa fac snitelul cu piept de pui, astfel coborand un pic numarul de calorii si pastrand numarul de proteine.

Ingrediente

  • piept de pui fara piele - 1000g
  • ou de gaina - 4 buc. (220g)
  • faina alba - 100g
  • pesmet - 200g
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • rozmarin uscat - 2 lingurite (4g)
  • ulei de masline - 100g
  • ulei floarea soarelui - 100g

Pasi preparare

1.) Spre deosebire de snitelul de porc sau vita, snitelul de piept de pui nu trebuie intins foarte mult asa ca am taiat in felii subtiti pieptul de pui si l-am condimentat cu sare, piper si rozmarin macinat marunt.

2.) Intr-o farfurie adanca am batut patru oua intregi si le-am condimentat cu sare si piper.

3.) Am trecut pieptul de pui taiat felii subtiri si condimentat prin faina, ou si la sfarsit prin pesmet. Daca doriti ca snitelul sa nu fie crocant la exterior se mai poate trece o data prin ou inainte de a fi pus la prajit.

4.) Snitelele se pot gati atat la tigaie cat si la cuptor, de data aceasta am ales sa le pregatesc la tigaie, asa ca intr-o tigaie preincalzita la foc mediu am adaugat putin ulei de floarea soarelui si am adaugat snitele preparate inainte.

5.) Am tinut snitelele la prajit pana cand au capatat o culoare aurie si am continuat pana cand am terminat toate snitelele de prajit.

6.) Daca doriti sa le gatiti la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza snitelele preparate inainte, se stropesc cu putin ulei si se adauga la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute