Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Calorii
172
9%
Proteine
4,9g
7%
Lipide
7,5g
11%
Glucide
24,6g
9%
Fibre
5,5g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
20 m
Timp de gatire
o ora
Portii
8
Dificultate
2

Etichete retete cu legume , supe

Ciupercile sunt recunoscute pentru faptul ca sunt sarace in calorii si grasimi si foarte bogate in substante nutritive. De asemenea, ciupercile sunt si probiotice asa ca ajuta la intarirea sitemului imunitar in lupta cu factorii patogeni.

Supa crema de ciuperci este una dintre favorilete mele si pentru a aduce un plus de savoare am ales sa folosesc si cateva ciuperci de padure, mai exact ciupercile porcini. Nu am avut la indemana ciuperci porcini proaspete asa ca am folosit ciuperci uscate pe care le-am hidratat inainte de a le folosi. Am folosit alaturi de ciupercile porcini ciuperci champignon dar pot fi folosite si alte tipuri de ciuperci, cu cat sunt mai multe tipuri de ciuperci cu atat supa crema va iesi mai delicioasa. Aceasta reteta este o reteta foarte usor de realizat si nu necesita multe cunostinte in taina gatitului pentru a o realiza.

Ingrediente

  • ciuperci champignon - 1000g
  • ciuperci porcini uscate - 20g
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • patrunjel radacina - 2 mediu (150g)
  • pastarnac radacina - 1 buc. (150g)
  • ceapa - 2 buc. (100g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • cartofi - 1 buc. (200g)
  • smantana lichida - 200g
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • apa - 1 litri (1000g)

Pasi preparare

1.) Ciupercile porcini uscate trebuie hidratate inainte de a fi folosite asa ca adaugam un pahar de apa calduta peste acestea si le tinem la hidratat cinci minute.

2.) Taiem in bucati nu prea mici ciupercile champignon, morcovii, cartoful, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa.

3.) Adaugam intr-o oala cu apa legumele impreuna cu ciupercile si le punem la fiert pentru aproximativ 45 de minute.

4.) Dupa ce legumele s-au fiert adaugam sau scoatem din apa de pe acestea in functie de cat de groasa vrem sa fie supa crema.

5.) Blendam ciupercile impreuna cu legumele pana can acestea ajung ca o pasta.

6.) Punem oala la foc mediu si adaugam smantana lichida si uleiul de masline peste acestea.

7.) Condimentam supa crema de ciuperci cu sare si piper si oprim focul.

8.) Pentru a servi supa crema de ciuperci putem sa pregatim langa aceasta crutoane de paine si chiar si cateva felii de prosciuto prajit bine.




Mai multe retete din categoria supe si ciorbe

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara

Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.

Timp de gatire: o ora 30 minute
Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume

Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Supa de iepure

Supa de iepure

Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.

Timp de gatire: o ora
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 30 minute
Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.

Timp de gatire: o ora
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.

Timp de gatire: o ora 40 minute
Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute