Ciupercile sunt recunoscute pentru faptul ca sunt sarace in calorii si grasimi si foarte bogate in substante nutritive. De asemenea, ciupercile sunt si probiotice asa ca ajuta la intarirea sitemului imunitar in lupta cu factorii patogeni.
1.) Ciupercile porcini uscate trebuie hidratate inainte de a fi folosite asa ca adaugam un pahar de apa calduta peste acestea si le tinem la hidratat cinci minute.
2.) Taiem in bucati nu prea mici ciupercile champignon, morcovii, cartoful, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa.
3.) Adaugam intr-o oala cu apa legumele impreuna cu ciupercile si le punem la fiert pentru aproximativ 45 de minute.
4.) Dupa ce legumele s-au fiert adaugam sau scoatem din apa de pe acestea in functie de cat de groasa vrem sa fie supa crema.
5.) Blendam ciupercile impreuna cu legumele pana can acestea ajung ca o pasta.
6.) Punem oala la foc mediu si adaugam smantana lichida si uleiul de masline peste acestea.
7.) Condimentam supa crema de ciuperci cu sare si piper si oprim focul.
8.) Pentru a servi supa crema de ciuperci putem sa pregatim langa aceasta crutoane de paine si chiar si cateva felii de prosciuto prajit bine.
Ciorba de perisoara a la grec, una dintre preferatele romanilor, ideala pentru masa in familie.
Supa de pui cu legume, o supa gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.
Supa de iepure cu morcov, patrunjel si telina, o ciorba de iepure usoara, gustoasa si aromata.
Supa crema de conopida, o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.
Supa crema de hribi, cunoscuti si sub denumirea de porcini, pitoance sau manatarci, gustoasa si aromata, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.
Ciorba de fasole verde, o mancare gustoasa, sanatoasa, usor de gatit, ideala in orice anotimp.
Supa de pui cu galuste pufoase de gris, o reteta usor de gatit si ideala pentru masa de duminica in familie.
Ciorba radauteana de curcan, o ciorba foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru masa de duminica.