Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci
  • Calorii
    212
    11%
  • Proteine
    7.4g
    10%
  • Lipide
    12.9g
    19%
  • Glucide
    18g
    7%
  • Fibre
    4.2g
    -
  • 400g
  • 20 m
  • o ora
  • 8
  • Usor


Ciupercile sunt recunoscute pentru faptul ca sunt sarace in calorii si grasimi si foarte bogate in substante nutritive. De asemenea, ciupercile sunt si probiotice asa ca ajuta la intarirea sitemului imunitar in lupta cu factorii patogeni.

Supa crema de ciuperci este una dintre favorilete mele si pentru a aduce un plus de savoare am ales sa folosesc si cateva ciuperci de padure, mai exact ciupercile porcini. Nu am avut la indemana ciuperci porcini proaspete asa ca am folosit ciuperci uscate pe care le-am hidratat inainte de a le folosi. Am folosit alaturi de ciupercile porcini ciuperci champignon dar pot fi folosite si alte tipuri de ciuperci, cu cat sunt mai multe tipuri de ciuperci cu atat supa crema va iesi mai delicioasa. Aceasta reteta este o reteta foarte usor de realizat si nu necesita multe cunostinte in taina gatitului pentru a o realiza.

Ingrediente

  • 1000g ciuperci champignon
  • 20g ciuperci porcini uscate
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 1 buc. (150g) patrunjel radacina
  • 1 buc. (150g) pastarnac radacina
  • 2 buc. (100g) ceapa
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 1 buc. (200g) cartofi
  • 200g smantana lichida
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 200g smantana pentru gatit 15
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat
  • 1 litri (1000g) apa

Pasi preparare

1.) Ciupercile porcini uscate trebuie hidratate inainte de a fi folosite asa ca adaugam un pahar de apa calduta peste acestea si le tinem la hidratat cinci minute.

2.) Taiem in bucati nu prea mici ciupercile champignon, morcovii, cartoful, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa.

3.) Adaugam intr-o oala cu apa legumele impreuna cu ciupercile si le punem la fiert pentru aproximativ 45 de minute.

4.) Dupa ce legumele s-au fiert adaugam sau scoatem din apa de pe acestea in functie de cat de groasa vrem sa fie supa crema.

5.) Blendam ciupercile impreuna cu legumele pana can acestea ajung ca o pasta.

6.) Punem oala la foc mediu si adaugam smantana lichida si uleiul de masline peste acestea.

7.) Condimentam supa crema de ciuperci cu sare si piper si oprim focul.

8.) Pentru a servi supa crema de ciuperci putem sa pregatim langa aceasta crutoane de paine si chiar si cateva felii de prosciuto prajit bine.

Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Supa crema de ciuperci"