Pulpe de pui cu varza de Bruxelles

Pulpe de pui cu varza de Bruxelles
  • Calorii
    450
    23%
  • Proteine
    36.1g
    48%
  • Lipide
    22.9g
    34%
  • Glucide
    27.8g
    10%
  • Fibre
    6.7g
    -
  • 400g
  • 0 m
  • 01:30 h
  • 4
  • Usor


Pulpe de pui cu varza de Bruxelles este o reteta foarte gustoasa si aromata care aduce un plus de vitamine si minerale. Varza de Bruxelles poate fi inlocuita cu orice alta leguma dar eu recomand folosirea verzei de Bruxelles, un superaliment care aduce o serie de beneficii.

Varza de Bruxelles vine la pachet cu urmatoarele beneficii: imbunatateste sanatatea oaselor, are efecte anticancerigene, tine sub control diabetul, mentine vederea, ajuta la detoxifierea organismului, imbunatateste sanatatea pielii, ajuta sistemul digestiv, protejeaza de afectiunile cardiovasculare.

Ingrediente

  • 2 buc. (500g) pulpe de pui
  • 500g varza de bruxelles
  • 1 buc. (100g) gogosari
  • 1 buc. (50g) ceapa
  • 1 buc. (100g) morcovi
  • 2 catel (10g) usturoi
  • 1 buc. (100g) telina radacina
  • 0.3 litri (300g) bulion de rosii
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 1 lingurite (2g) oregano uscat
  • 1 lingurite (2g) rozmarin uscat
  • 2 lingurite (10g) sare de mare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat

Pasi preparare

1.) Pentru aceasta reteta am folosit pulpe de pui un pic mai mari asa ca le-am taiat in bucati mai mici, daca sunt mai mari pot fi si increstate inainte de a fi folosite.

2.) Calim pulpele intr-o cratita cu doua linguri de ulei de masline pana cand acestea au o culoare aurie.

3.) Adaugam ceapa, usturoiul si gogosarul taiate cubulete mici si le calim pentru cinci minute impreuna cu carnea.

4.) Punem in cratita morcovul, telina si le mai calim si pe acestea pentru doua sau trei minute.

5.) Adaugam bulionul, un pahar de apa, condimentam cu sare, piper, oregano, rozmarin, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba carnea la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

6.) In timp ce carnea este la fiert, punem intr-o oala cu apa fierbinte putina sare, adaugam varza de Bruxelles si o oparim pentru trei minute.

7.) Cand carnea de pui s-a fragezit adaugam varza de Bruxelles, amestecam usor si lasam la fiert la foc mic pentru cinci minute.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Pulpe de pui cu varza de Bruxelles"