Pulpe de pui cu varza de Bruxelles

Pulpe de pui cu varza de Bruxelles

Calorii
367
18%
Proteine
32,8g
44%
Lipide
18,6g
28%
Glucide
19g
7%
Fibre
7g
-
Gramaj portie
400g
Timp de preparare
0 m
Timp de gatire
01:30 h
Portii
4
Dificultate
2

Etichete retete cu varza , retete cu carne de pui

Pulpe de pui cu varza de Bruxelles este o reteta foarte gustoasa si aromata care aduce un plus de vitamine si minerale. Varza de Bruxelles poate fi inlocuita cu orice alta leguma dar eu recomand folosirea verzei de Bruxelles, un superaliment care aduce o serie de beneficii.

Varza de Bruxelles vine la pachet cu urmatoarele beneficii: imbunatateste sanatatea oaselor, are efecte anticancerigene, tine sub control diabetul, mentine vederea, ajuta la detoxifierea organismului, imbunatateste sanatatea pielii, ajuta sistemul digestiv, protejeaza de afectiunile cardiovasculare.

Ingrediente

  • pulpe de pui - 2 buc. (500g)
  • varza de bruxelles - 500g
  • gogosari - 1 buc. (100g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • usturoi - 2 catei (10g)
  • telina radacina - 1 buc. (100g)
  • bulion de rosii - 0,3 litri (300g)
  • ulei de masline - 2 linguri (30g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • rozmarin uscat - 1 lingurite (2g)
  • sare de mare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)

Pasi preparare

1.) Pentru aceasta reteta am folosit pulpe de pui un pic mai mari asa ca le-am taiat in bucati mai mici, daca sunt mai mari pot fi si increstate inainte de a fi folosite.

2.) Calim pulpele intr-o cratita cu doua linguri de ulei de masline pana cand acestea au o culoare aurie.

3.) Adaugam ceapa, usturoiul si gogosarul taiate cubulete mici si le calim pentru cinci minute impreuna cu carnea.

4.) Punem in cratita morcovul, telina si le mai calim si pe acestea pentru doua sau trei minute.

5.) Adaugam bulionul, un pahar de apa, condimentam cu sare, piper, oregano, rozmarin, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba carnea la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

6.) In timp ce carnea este la fiert, punem intr-o oala cu apa fierbinte putina sare, adaugam varza de Bruxelles si o oparim pentru trei minute.

7.) Cand carnea de pui s-a fragezit adaugam varza de Bruxelles, amestecam usor si lasam la fiert la foc mic pentru cinci minute.




Mai multe retete din categoria retete cu carne

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb

Piept de pui cu fulgi de porumb, crispy chicken gatit la cuptor cu foarte putin ulei, o mancare gustoasa si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora
Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii

Friptura de pui cu rosii si busuioc, o friptura la cratita care poate fi servita alaturi de cartofi, orez sau chiar si paste.

Timp de gatire: o ora
Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie

Friptura de iepure la tigaie cu bulion, ceapa, usturoi si morcov, o friptura gustoasa, aromata si sanatoasa.

Timp de gatire: o ora 10 minute
Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor

Iepure cu cartofi la cuptor, o reteta usor de realizat, gustoasa, sanatoasa si foarte aromata.

Timp de gatire: 2 ore
Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole

Ciolan cu fasole, reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie, o reteta foarte gustoasa si hranitoare.

Timp de gatire: 2 ore
Piept de pui indian

Piept de pui indian

Piept de pui cu condimente indiene la grill, o mancare rapida si sanatoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume, o friptura de porc foarte gustoasa, ideala pentru mesele in familie.

Timp de gatire: 2 ore 30 minute
Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu mozzarella

Snitel de pui cu sos de rosii, mozzarella si parmezan la cuptor, o mancare rapida gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute