Cartofi prajiti la cuptor

Cartofi prajiti la cuptor
  • Calorii
    231
    12%
  • Proteine
    4.1g
    5%
  • Lipide
    7.7g
    11%
  • Glucide
    39.1g
    14%
  • Fibre
    4g
    -
  • 200g
  • 5 m
  • 20 m
  • 4
  • F usor


Cartofi prajiti la cuptor, reteta clasica de cartofi prajiti in varianta la cuptor, o mancare rapida cu mai putin ulei, deci mai sanatoasa. Cartofii prajiti sunt din pacate o mancare care atrage foarte multi tineri si nu numai iar varianta de cartofi prajiti in ulei este destul de sanatoasa si plina de carbohidrati. Va propun sa incercati o varianta mai sanatoasa de cartofi prajiti si anume cartofi prajiti la cuptor, este o mancare rapida care nu necesita foarte mult de lucru si este gata in mai putin de 30 de minute.

Consumul de cartofi, daca este gatit corect, poate ajuta la scaderea obezitatii, diabetului, bolilor de inima, acesta fiind bogat in fier, fosfor, calciu, magneziu si zinc. Alte beneficii aduse de cartofi sunt: previne formarea celulelor canceroase, ajuta la preventia constipatiei si la un tract digestiv sanatos, fibrele din acesta ajuta la controlarea greutatii, ajuta la prevenirea deteriorarii pielii provocate de soare sau poluare si nu in ultimul rand este o sursa importanta de vitamina B6 care ajuta la transformarea carbohidratilor si a proteinelor in glucoza si aminoacizi.

Ingrediente

  • 4 buc. (800g) cartofi
  • 2 linguri (30g) ulei de masline
  • 1 lingurite (5g) sare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 1 lingurite (5g) boia de ardei dulce
  • 0.5 lingurite (1g) tarhon frunze uscate
  • 0.5 lingurite (1g) busuioc uscat

Pasi preparare

1.) Curatam cartofii, ii spalam si pe urma ii taiem in fasii lungi si groase de aproximativ jumatate de centimetru.

2.) Spalam din nou cartofii taiati si pe urma ii uscam bine cu ajutorul unui prosop de bumbac sau hartie.

3.) Stropim cartofii cu uleiul de masline, amestecam bine si adaugam sarea si piperul.

4.) Adaugam boiaua de ardei dulce, tarhonul, busuiocul uscat si amestecam cartofii cu condimentele.

5.) Intindem hartie de copt pe o tava pe care presaram ulterior cartofii condimentati inainte.

6.) Punem tava cu cartofi la cuptorul preincalzit la 220 de grade si gatim cartofii pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand sunt rumeniti bine si au o culoare aurie.

7.) Servim cartofii prajiti alaturi de un sos de usturoi si orice tip de carne sau ii servim ca atare.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Cartofi prajiti la cuptor"