Ficateii de pui cu ceapa este o reteta care se pregateste foarte usor si rapid, as recomanda pentru aceasta reteta sa se foloseasca ficatel de pui de casa pentru ca in ficatul de pui din comert sunt sanse mari sa se regaseasca multe substante daunatoare sanatatii. Ficatul de pui poate fi servit alaturi de o mamaliguta, un piure de cartofi sau un orez.
Inainte de a folosi ficatelul de pui la gatit l-am tinut pentru cateva ore acoperit cu apa rece la frigider si am schimbat apa pana cand aceasta a ramas curata. Astfel ficatelul nu va mai avea gustul amarui si nu se va mai intari la gatit.
Ficatul de pui este considerat o sursa excelenta de substante nutritive daca provine de la animale crescute in conditii bio. In cazul animalelor crescute in conditii improprii au fost descoperite arsenic, plumb si urme de antibiotice folosite in cresterea puilor, substante care pot ameninta sanatatea omului. Ficatelul de pui contine cantitati mari de vitamina A, D si vitamina B12 si este o sursa foarte buna de proteine, de asemenea este una dintre cele mai bogate surse de fier, zinc si seleniu, minerale cu un rol foarte important in cresterea imunitatii. Se recomanda ca ficatul de pui sa fie consumat cu moderatie si preferabil sa nu fie in combinatie cu alte alimente cu continut mare de colesterol care sunt mai putin hranitoare.
1.) Adaugam o ceapa si doi catei de usturoi taiate felii subtiri intr-o tigaie sau o cratita preincalzita impreuna cu doua linguri de ulei de masline.
2.) Calim ceapa pentru doua sau trei minute la foc mediu apoi adaugam ficateii de pui.
3.) Prajim ficateii de pui pe fiecare parte pentru doua minute si ii condimentam cu sare, piper negru macinat, boia de ardei dulce si rozmarin macinat.
4.) Adaugam apa pana cand aceasta acopera ficateii de pui.
5.) Fierbem la foc mediu pana cand apa adaugata inainte este evaporata.
6.) Inainte de a servi ficateii de pui adaugam peste acestia patrunjel verde taiat marunt si ii putem servi alaturi de o mamaliguta sau un piure de cartofi.
Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.
Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.
Zacusca de fasole preparata rapid, un aperitiv traditional romanesc.
Ficatei de pui cu ceapa, o reteta gustoasa gata in doar 15 minute.
Chiftele de pui la cuptor usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare.
Cordon bleu din cotlet de porc cu cascaval si sunca de Praga