Chiftele de pui la cuptor sunt o alternativa la chiftelele clasice cu carne de porc, sunt usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare. Aceste chiftele de pui pot fi gatite si la tigaie in ulei dar am ales sa le fac un pic mai sanatoase si le-am gatit la cuptor. Chiftelutele de pui pot fi servide alaturi de un orez si un sos de rosii. De asemenea chiftele cu piept de pui pot fi folosite ca baza pentru paste cu chiftele de pui la cuptor.
1.) Spalam pieptul de pui si apoi il dam prin masina de tocat.
2.) Tocam marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata.
3.) Adaugam peste carnea tocata doua oua, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, rozmarinul si turmericul.
4.) Amestecam bine compozitia si adaugam pesmet pana cand obtinem o compozitie omogena.
5.) Formam chiftelutele si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
6.) Punem chiftelele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
7.) Dupa 30 de minute scoatem chiftelele de la cuptor si le servim alaturi de un piure de cartofi sau o mazare sote.
Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.
Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.
Zacusca de fasole preparata rapid, un aperitiv traditional romanesc.
Ficatei de pui cu ceapa, o reteta gustoasa gata in doar 15 minute.
Chiftele de pui la cuptor usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare.
Cordon bleu din cotlet de porc cu cascaval si sunca de Praga