Cordon bleu este o reteta din bucataria frantuzeasca, cotlet de porc umplut cu sunca de Praga si cascaval in crusta de pesmet prajit pana cand primeste o culoare aurie. Modul in care eu prepar aceasta reteta o face ideala ca aperitiv pentru ca snitelul din carne prefer sa il intind pana cand este foarte subtire. Cordonul bleu poate fi servit si ca fel principal alaturi de o mazare sau un orez.
1.) Taiem cotletul de porc in felii groase de aproximativ jumatate de centimetru si apoi le batem cu ajutorul unui batator pentru carne cat de subtire fara a rupe carnea.
2.) Condimentam carnea cu sare si piper si o lasam cateva minute, timp in care batem bine doua oua.
3.) Intindem felia de carne si peste ea adaugam o felie de sunca de Praga si o bucata de cascaval. Pentru reteta mea de cordon bleu am folosit cascaval la bucata pe care l-am taiat cuburi lungi pentru ca este mai usor de rulat si cascavalul ramane mult mai bine in cordon atunci cand il prajim.
4.) Impaturam partile laterale ale carnii peste sunca si peste cascaval iar apoi rulam. Pe langa forma rotunda a cordonului putem sa ii dam acestuia o alta forma, eventual sa adaugam si cateva felii de ardei, cum se poate vedea in pozele de mai jos.
5.) Dam rulada formata prin faina, ou si apoi prin pesmet.
6.) Intr-o tigaie preincalzim cateva linguri de ulei, adaugam ruladele si le prajim cateva minute pana cand acestea capata o culoare aurie.
7.) Dupa ce cordon bleu s-a racit il taiem felii si il servim fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturi de o garnitura.
Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.
Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.
Zacusca de fasole preparata rapid, un aperitiv traditional romanesc.
Ficatei de pui cu ceapa, o reteta gustoasa gata in doar 15 minute.
Chiftele de pui la cuptor usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare.
Cordon bleu din cotlet de porc cu cascaval si sunca de Praga