Cordon bleu cu carne de porc

Cordon bleu cu carne de porc
  • Calorii
    429
    21%
  • Proteine
    34.4g
    46%
  • Lipide
    18.8g
    28%
  • Glucide
    28.8g
    10%
  • Fibre
    1.3g
    -
  • 200g
  • 15 m
  • 30 m
  • 6
  • Usor


Cordon bleu este o reteta din bucataria frantuzeasca, cotlet de porc umplut cu sunca de Praga si cascaval in crusta de pesmet prajit pana cand primeste o culoare aurie. Modul in care eu prepar aceasta reteta o face ideala ca aperitiv pentru ca snitelul din carne prefer sa il intind pana cand este foarte subtire. Cordonul bleu poate fi servit si ca fel principal alaturi de o mazare sau un orez.

Ingrediente

  • 500g cotlet de porc
  • 8 felii (160g) sunca de praga
  • (100g) cascaval
  • 2 buc. (110g) ou de gaina
  • 100g faina alba
  • 100g pesmet
  • 4 linguri (32g) ulei floarea soarelui
  • 2 lingurite (10g) sare
  • 1 lingurite (5g) piper negru macinat

Pasi preparare

1.) Taiem cotletul de porc in felii groase de aproximativ jumatate de centimetru si apoi le batem cu ajutorul unui batator pentru carne cat de subtire fara a rupe carnea.

2.) Condimentam carnea cu sare si piper si o lasam cateva minute, timp in care batem bine doua oua.

3.) Intindem felia de carne si peste ea adaugam o felie de sunca de Praga si o bucata de cascaval. Pentru reteta mea de cordon bleu am folosit cascaval la bucata pe care l-am taiat cuburi lungi pentru ca este mai usor de rulat si cascavalul ramane mult mai bine in cordon atunci cand il prajim.

4.) Impaturam partile laterale ale carnii peste sunca si peste cascaval iar apoi rulam. Pe langa forma rotunda a cordonului putem sa ii dam acestuia o alta forma, eventual sa adaugam si cateva felii de ardei, cum se poate vedea in pozele de mai jos.

5.) Dam rulada formata prin faina, ou si apoi prin pesmet.

6.) Intr-o tigaie preincalzim cateva linguri de ulei, adaugam ruladele si le prajim cateva minute pana cand acestea capata o culoare aurie.

7.) Dupa ce cordon bleu s-a racit il taiem felii si il servim fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturi de o garnitura.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Cordon bleu cu carne de porc"