Placinta cu branza este o reteta gatita de bunicile si mamele noastre de multa vreme. Aceasta reteta este un pic diferita fata de alte retete de placinta cu branza pentru ca aluatul acesteia este facut pentru a avea mai multe foi, ceea ce ii da acestei placinte un gust si o consistesta aparte. Pentru compozitia placintelor am ales sa folosesc ceva simplu, branza de oaie si ou. Pentru o aroma aparte, la branza se poate adauga marar verde sau chiar si frunze de ceapa verde taiate marunt.
1.) Am ales sa folosesc drojdie uscata pentru a realiza placintele cu branza, asa ca am adaugat in cele 300 de mililitri de apa calduta cinci grame de drojdie uscata si o jumatate de lingurita de zahar.
2.) Cernem faina iar dupa ce apa cu drojdia a facut o spuma deasupra o adaugam peste faina impreuna cu doua linguri de ulei de masline si o jumatate de lingurita de sare.
3.) Framantam aluatul pana cand obtinem un amestec omogen si vascos.
4.) Lasam aluatul la dospit timp de 45 de minute sau pana cand acesta se dubleaza in dimensiuni.
5.) Dupa ce aluatul a dospit il intindem pe masa presarata cu faina si il mai framantam un pic pana cand scoatem bulele de aer din acesta.
6.) Intindem aluatul subtire cu ajutorul unui facalet sau cu mainile.
7.) Incalzim bine intr-o tigaie untura de porc iar atunci cand aceasta sfaraie o intindem peste aluatul intins, rulam aluatul si apoi ii dam o forma de melc.
8.) Intindem din nou aluatul in forma de melc iar pentru compozitie eu am folosit branza de oaie amestecata cu un ou.
9.) Asezam compozitia de branza in gramezi mici pe o jumatate de aluat si intoarcem cealalta jumatate de aluat peste ele.
10.) Taiem aluatul cu grija sa nu taiem peste compozitia de branza si adaugam placintele intr-o tigaie cu ulei incins.
11.) Prajim placintele pe fiecare parte cate un minut-doua sau pana cand sunt aurii.
Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.
Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.
Zacusca de fasole preparata rapid, un aperitiv traditional romanesc.
Ficatei de pui cu ceapa, o reteta gustoasa gata in doar 15 minute.
Chiftele de pui la cuptor usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare.
Cordon bleu din cotlet de porc cu cascaval si sunca de Praga