Placinta cu branza

Placinta cu branza

Calorii
474
24%
Proteine
17,7g
24%
Lipide
12,8g
19%
Glucide
70,2g
26%
Fibre
3,1g
-
Gramaj portie
200g
Timp de preparare
o ora
Timp de gatire
o ora
Portii
8
Dificultate
3

Etichete retete cu branza , placinta

Placinta cu branza este o reteta gatita de bunicile si mamele noastre de multa vreme. Aceasta reteta este un pic diferita fata de alte retete de placinta cu branza pentru ca aluatul acesteia este facut pentru a avea mai multe foi, ceea ce ii da acestei placinte un gust si o consistesta aparte. Pentru compozitia placintelor am ales sa folosesc ceva simplu, branza de oaie si ou. Pentru o aroma aparte, la branza se poate adauga marar verde sau chiar si frunze de ceapa verde taiate marunt.

Ingrediente

  • faina alba - 500g
  • drojdie uscata - 1 lingurite (5g)
  • apa - 0,3 litri (300g)
  • ulei de masline - 1 linguri (15g)
  • untura de porc - 1 linguri (25g)
  • branza de oaie - 200g
  • ou de gaina - 1 buc. (55g)
  • sare - 0,5 lingurite (2g)
  • zahar - 0,5 lingurite (4g)

Pasi preparare

1.) Am ales sa folosesc drojdie uscata pentru a realiza placintele cu branza, asa ca am adaugat in cele 300 de mililitri de apa calduta cinci grame de drojdie uscata si o jumatate de lingurita de zahar.

2.) Cernem faina iar dupa ce apa cu drojdia a facut o spuma deasupra o adaugam peste faina impreuna cu doua linguri de ulei de masline si o jumatate de lingurita de sare.

3.) Framantam aluatul pana cand obtinem un amestec omogen si vascos.

4.) Lasam aluatul la dospit timp de 45 de minute sau pana cand acesta se dubleaza in dimensiuni.

5.) Dupa ce aluatul a dospit il intindem pe masa presarata cu faina si il mai framantam un pic pana cand scoatem bulele de aer din acesta.

6.) Intindem aluatul subtire cu ajutorul unui facalet sau cu mainile.

7.) Incalzim bine intr-o tigaie untura de porc iar atunci cand aceasta sfaraie o intindem peste aluatul intins, rulam aluatul si apoi ii dam o forma de melc.

8.) Intindem din nou aluatul in forma de melc iar pentru compozitie eu am folosit branza de oaie amestecata cu un ou.

9.) Asezam compozitia de branza in gramezi mici pe o jumatate de aluat si intoarcem cealalta jumatate de aluat peste ele.

10.) Taiem aluatul cu grija sa nu taiem peste compozitia de branza si adaugam placintele intr-o tigaie cu ulei incins.

11.) Prajim placintele pe fiecare parte cate un minut-doua sau pana cand sunt aurii.




Mai multe retete din categoria aperitive

Placinte nedospite cu branza

Placinte nedospite cu branza

Placinte nedospite cu branza de oaie, cascaval si parmezan, gata in mai putin de 15 minute, o reteta de placinte care nu necesita dospire.

Timp de gatire: 15 minute
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta, frecata, sleita, facaluita, pasta de fasole cu ceapa si boia de ardei dulce, un aperitiv vegan/de post foarte gustos si sanatos.

Timp de gatire: 2 ore
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Zacusca de fasole preparata rapid, un aperitiv traditional romanesc.

Timp de gatire: 2 ore
Ficatei de pui cu ceapa

Ficatei de pui cu ceapa

Ficatei de pui cu ceapa, o reteta gustoasa gata in doar 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor usor de facut, slab calorice si foarte hranitoare.

Timp de gatire: o ora
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Placinta cu branza sarata la tigaie.

Timp de gatire: 2 ore
Cordon bleu cu carne de porc

Cordon bleu cu carne de porc

Cordon bleu din cotlet de porc cu cascaval si sunca de Praga

Timp de gatire: 45 minute