Musaca de vinete

Musaca de vinete

Calorii
262
13%
Proteine
7,2g
10%
Lipide
17,6g
26%
Glucide
23,4g
9%
Fibre
21,7g
-
Gramaj portie
300g
Timp de preparare
30 m
Timp de gatire
30 m
Portii
4
Dificultate
3

Etichete mancare de post , retete de post , retete la cuptor , retete vegane , retete cu legume

Am ales sa fac o alternativa vegana la musacaua clasica de cartofi, aceasta musaca de vinete vegana este foarte gustoasa, aduce cu ea multe legume si este ideala in zilele de post. Pentru pregatirea retetei de musaca de vinete am ales sa ii aduc un plus de proteine folosind soia granulata, un ingredient care este perfect ca inlocuitor al carnii.

Vinetele sunt unele dintre cele mai gustoase si versatile legume, acestea fiind disponibile incepand cu luna iulie pana tarziu in toamna. In afara faptului ca vinetele contin 93% apa, acestea sunt bogate in minerale precum potasiu, magneziu, calciu, vitamina A si C. Vinetele sunt recomandate in prevenirea bolilor vasculare, terapia anticancer, alunga insomnia si starile de nervozitate, sunt recomandate diabeticilor si nu in ultimul rand sunt printre cele mai bune tratamente pentru curatarea ficatului si pentru detoxifiere.

Ingrediente

  • vinete - 2 buc. (500g)
  • rosii - 3 buc. (270g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • ceapa - 1 buc. (50g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • usturoi - 5 catei (25g)
  • soia granulat - 100g
  • ulei de masline - 4 linguri (60g)
  • sare - 2 lingurite (10g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)

Pasi preparare

1.) Curatam vinetele de coaja, le taiem felii, le presaram cu putina sare si le lasam intr-o sita sa se scurga de apa.

2.) Intr-o oala cu apa fierbinte adaugam soia granulata pe care o fierbem pentru aproximativ cinci minute dupa care o scurgem de apa.

3.) Intr-o tigaie preincalzita adaugam doua linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa, usturoiul si ardeiul capia pe care le tocam marunt. Am folosit pentru a toca legumele un robot de bucatarie cu care am reusit sa le toc foarte marunt.

4.) Dupa aproximativ cinci minute de calit adaugam soia pe care am fiert-o inainte, completam cu rosiile pe care le-am curatat de pielita si le-am tocat cu ajutorul unui blender apoi condimentam sosul cu sare, piper negru macinat si oregano.

5.) Lasam sa fiarba sosul la foc mediu pentru aproximativ 15 minute, timp in care ne ocupam de vinete.

6.) Punem intr-o tigaie grill vinetele taiate inainte si le prajim pe fiecare parte pentru doua sau trei minute.

7.) Odata ce vinetele au fost prajite si legumele din sos s-au gatit, incepem sa pregatim tava pentru cuptor. Punem un rand de vinete facute la gril si apoi un rand de sos. Continuam in acest fel pana terminam vinetele si sosul, ultimul strat fiind de sos.

8.) Peste ultimul strat adaugam cateva felii de rosii pe care le condimentam cu putine sare si adaugam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.




Mai multe retete din categoria retete cu legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora.

Timp de gatire: 45 minute
Fasole cu legume

Fasole cu legume

Fasole cu legume, o reteta de post sanatoasa si hranitoare foarte usor de gatit.

Timp de gatire: 30 minute
Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post, o reteta indragita in zilele de post si nu numai.

Timp de gatire: o ora
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Musaca de vinete vegana/de post cu ragu de soia granulata, morcov, ceapa si ardei capia la cuptor

Timp de gatire: o ora