Reteta fasole cu legume este o reteta de post, vegana, foarte usor de realizat si cu un aport bogat de proteine si fibre. Fasolea cu legume de post este foarte bogata in proteine, fibre si vitamine datorita fasolei rosii si legumelor folosite alaturi de aceasta. Fasolea este o leguma foarte sanatoasa si bogata in substante nutritive. Am fololsit la reteta de fasole cu legume de post fasolea rosie, aceasta fiind recomandata spre consum datorita continutului ridicat de fibre si antioxidanti.
Avantajele consumului regulat de fasole rosie sunt: previne si tine sub control diabetul, reduce nivelul colesterolului rau, previne afectiunile cardiovasculare, imbunatateste sanatatea creerului, accelereaza procesul de pierdere in greutate si nu in ultimul rand este o sursa foarte buna de proteine.
1.) Punem intr-o oala doua linguri de ulei de masline si il incalzim la foc mic.
2.) Cand uleiul de masline este incalzit adaugam ceapa tocata marunt si o calim pentru doua minute.
3.) Adaugam prazul tocat si morcovul dat prin razatoare si le calim si pe acestea impreuna cu ceapa pentru cinci minute.
4.) Punem peste doua linguri de pasta de tomate si amestecam.
5.) Adaugam fasolea rosie de la conserva, completam cu un pahar de apa si condimentam cu sare, piper negru macinat, oregano uscat si cimbru uscat.
6.) Lasam fasolea sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ jumatate de ora.
7.) Dupa ce fasolea cu legume a fiert la foc mediu pentru 30 de minute, oprim focul si adaugam peste patrunjelul verde tocat marunt.
Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora.
Fasole cu legume, o reteta de post sanatoasa si hranitoare foarte usor de gatit.
Iahnie de fasole de post, o reteta indragita in zilele de post si nu numai.
Musaca de vinete vegana/de post cu ragu de soia granulata, morcov, ceapa si ardei capia la cuptor