In zilele de post cand nu mai stii ce sa gatesti, o optiune rapida si gustoasa este iahnia de fasole. Am facut aceasta reteta folosind fasole alba boabe la conserva, un truc care ma ajuta atunci cand nu am prea mult timp si doresc sa gatesc ce rapid si sanatos.
Fasolea boabe, atat alba cat si rosie, aduce foarte multe beneficii organismului. Aceasta leguma este o sursa bogata de fibre si de proteine dar care are un indice glicemic scazut, fapt ce o face ideala in dietele de slabit si intr-un stil de viata echilibrat. Proprietatile fasolei boabe ajuta la prevenirea imbolnavirii cu cancer de colon sau de san si de asemenea reduce riscul de boala cardiaca.
1.) Punem intr-o oala doua linguri de ulei de floarea soarelui si calim ceapa rosie taiata marunt la foc mediu pentru aproximativ cinci minute.
2.) Adaugam ardeiul capia taiat cubulete mici si il calim si pe acesta impreuna cu ceapa pentru inca cinci minute.
3.) Continuam cu prazul si cu usturoiul pe care le tocam marunt, amestecam si mai le lasam la foc mediu si pe acestea pentru doua sau trei minute.
4.) Adaugam si morcovii taiati cubulete mici, punem conserva de rosii pe care dupa ce am golit-o o umplem cu apa si o adaugam si pe aceasta.
5.) Condimentam cu sare, piper negru macinat, oregano si cimbru uscat, amestecam si apoi acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ zece minute.
6.) Dupa ce s-au scurs zece minute, adaugam fasolea de la conserva, punem capacul si lasam sa mai fiarba la foc mediu pentru inca 30 de minute.
7.) Odata ce iahnia a fiert pentru 30 de minute, luam capacul, verificam daca legumele s-au fiert si daca dorim sa fie mai scazuta o mai fierbem pentru cateva minute la foc mare pana cand are consistenta dorita.
Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora.
Fasole cu legume, o reteta de post sanatoasa si hranitoare foarte usor de gatit.
Iahnie de fasole de post, o reteta indragita in zilele de post si nu numai.
Musaca de vinete vegana/de post cu ragu de soia granulata, morcov, ceapa si ardei capia la cuptor