Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post

Calorii
221
11%
Proteine
9,9g
13%
Lipide
4,6g
7%
Glucide
38,5g
14%
Fibre
23,2g
-
Gramaj portie
300g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
50 m
Portii
4
Dificultate
2

Etichete mancare de post , retete vegane , retete cu legume , retete de post

In zilele de post cand nu mai stii ce sa gatesti, o optiune rapida si gustoasa este iahnia de fasole. Am facut aceasta reteta folosind fasole alba boabe la conserva, un truc care ma ajuta atunci cand nu am prea mult timp si doresc sa gatesc ce rapid si sanatos.

Fasolea boabe, atat alba cat si rosie, aduce foarte multe beneficii organismului. Aceasta leguma este o sursa bogata de fibre si de proteine dar care are un indice glicemic scazut, fapt ce o face ideala in dietele de slabit si intr-un stil de viata echilibrat. Proprietatile fasolei boabe ajuta la prevenirea imbolnavirii cu cancer de colon sau de san si de asemenea reduce riscul de boala cardiaca.

Ingrediente

  • conserva de fasole - 1 buc. (400g)
  • ceapa rosie - 2 buc. (80g)
  • ardei capia - 1 buc. (100g)
  • praz - 1 buc. (100g)
  • usturoi - 2 catei (100g)
  • morcovi - 1 buc. (100g)
  • rosii la conserva - 1 buc. (400g)
  • ulei floarea soarelui - 2 linguri (16g)
  • sare - 1 lingurite (5g)
  • piper negru macinat - 1 lingurite (5g)
  • oregano uscat - 1 lingurite (2g)
  • cimbru uscat - 1 lingurite (2g)

Pasi preparare

1.) Punem intr-o oala doua linguri de ulei de floarea soarelui si calim ceapa rosie taiata marunt la foc mediu pentru aproximativ cinci minute.

2.) Adaugam ardeiul capia taiat cubulete mici si il calim si pe acesta impreuna cu ceapa pentru inca cinci minute.

3.) Continuam cu prazul si cu usturoiul pe care le tocam marunt, amestecam si mai le lasam la foc mediu si pe acestea pentru doua sau trei minute.

4.) Adaugam si morcovii taiati cubulete mici, punem conserva de rosii pe care dupa ce am golit-o o umplem cu apa si o adaugam si pe aceasta.

5.) Condimentam cu sare, piper negru macinat, oregano si cimbru uscat, amestecam si apoi acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mediu pentru aproximativ zece minute.

6.) Dupa ce s-au scurs zece minute, adaugam fasolea de la conserva, punem capacul si lasam sa mai fiarba la foc mediu pentru inca 30 de minute.

7.) Odata ce iahnia a fiert pentru 30 de minute, luam capacul, verificam daca legumele s-au fiert si daca dorim sa fie mai scazuta o mai fierbem pentru cateva minute la foc mare pana cand are consistenta dorita.




Mai multe retete din categoria retete cu legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume cu vinete, dovlecel, ceapa si ardei, o mancare de post, vegana, gata in mai putin de o ora.

Timp de gatire: 45 minute
Fasole cu legume

Fasole cu legume

Fasole cu legume, o reteta de post sanatoasa si hranitoare foarte usor de gatit.

Timp de gatire: 30 minute
Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post, o reteta indragita in zilele de post si nu numai.

Timp de gatire: o ora
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Musaca de vinete vegana/de post cu ragu de soia granulata, morcov, ceapa si ardei capia la cuptor

Timp de gatire: o ora