Un mar pe zi tine medicul la distanta, cu 85% apa si aproximativ 50 de calorii, marul este o gustare foarte sanatoasa fiind bogat in vitamina C dar si A, B si E. Placinta cu mere este ideala in sezonul merelor atunci cand se gasesc din abundenta. Este o reteta ieftina, gustoasa si destul de usor de de realizat.
1.) Incepem prin a pregati umplutura placintei cu mere si razuim merele prin razatoarea mare.
2.) Punem marul razuit intr-o cratita preincalzita si calim marul pentru cateva minute impreuna cu 100 de grame de zahar.
3.) Dupa aproximativ zece minute lichidul lasat de mere se va evapora, oprim focul, adaugam scortisoara si lasam merele la racit.
4.) Pana cand merele se racesc, amestecam intr-un bol untul cu 200 de grame de zahar macinat pudra pana cand obtinem un amestec omogen.
5.) Adaugam ouale si smantana si continuam sa amestecam pentru doua-trei minute.
6.) In continuare adaugam sarea, praful de copt si faina putin cate putin pana cand obtinem un aluat omogen. Framantam aluatul iar daca aluatul este lipicios mai adaugam faina.
7.) Taiem aluatul in doua si intindem prima foaie de aluat cu ajutorul unui facalet.
8.) Punem aluatul intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste acesta adaugam compozitia din mar preparata inainte.
9.) Intindem a doua parte de aluat si o asezam in tava peste compozitia de mere.
10.) Adaugam placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
11.) Scoatem placinta de la cuptor iar dupa ce s-a racit putin o taiem in bucati mai mici si presaram deasupra zahar pudra.
Tiramisu, o prajitura minunata, piscoturi insiropate in cafea cu crema fina de mascarpone, reteta gata in doar 30 de minute.
Gris cu lapte si dulceata, desertul copilariei cu dulceata de capsuni, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.
Negrese cu ciocolata, printre cele mai usoare si rapide retete
Placinta cu mere, una dintre bucuriile savuroase ale copilariei