Negrese cu ciocolata este o reteta care se realizeaza foarte usor, este ieftina si rapid de gatit, fiind atat pe placul celor mici cat si pe a celor mari. Pe langa negresele clasice am ales sa adaug si o glazura de ciocolata cu lapte si pentru un gust usor acrisor am ales sa adaug la blat si cateva linguri de dulceata de prune.
1.) Pentru aluat, mai intai amestecam toate ingredientele solide. Adaugam intr-un bol faina, zaharul tos, cacao, zaharul vanilat, putina sare si praful de copt.
2.) Amestecam totul bine cu ajutorul unui tel pana cand obtinem un amestec omogen.
3.) Pentru ingredientele lichide, amestecam laptele, ouale, dulceata de prune si untul topit si racit in prealabil.
4.) Turnam ingredientele lichide amestecate mai inainte peste cele solide si amestecam totul bine pana cand incorporam toate ingredientele.
5.) Adaugam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adaugam la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
6.) Pentru glazura, punem intr-o oala apa la fiert la foc mic si cand aceasta este fierbinte, punem peste oala un bol rezistent la caldura iar in acesta adaugam ciocolata, smantana lichida si amestecam incet pana cand ciocolata s-a topit si s-a incorporat cu smantana.
7.) Lasam glazura sa se raceasca pentru aproximativ 5 minute, timp in care taiem aluatul racit in bucati mai mici.
8.) Turnam glazura racita pentru cateva minute peste fiecare bucata de blat taiata inainte. Pentru ornarea bucatilor de negresa se pot folosi orice fructe, eu am ales sa folosesc afine.
Tiramisu, o prajitura minunata, piscoturi insiropate in cafea cu crema fina de mascarpone, reteta gata in doar 30 de minute.
Gris cu lapte si dulceata, desertul copilariei cu dulceata de capsuni, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.
Negrese cu ciocolata, printre cele mai usoare si rapide retete
Placinta cu mere, una dintre bucuriile savuroase ale copilariei