Negrese cu ciocolata

Negrese cu ciocolata

Calorii
304
15%
Proteine
5,6g
7%
Lipide
12,7g
19%
Glucide
42,2g
15%
Fibre
0,8g
-
Gramaj portie
100g
Timp de preparare
10 m
Timp de gatire
40 m
Portii
10
Dificultate
1

Etichete retete cu ciocolata , dulciuri , prajituri

Negrese cu ciocolata este o reteta care se realizeaza foarte usor, este ieftina si rapid de gatit, fiind atat pe placul celor mici cat si pe a celor mari. Pe langa negresele clasice am ales sa adaug si o glazura de ciocolata cu lapte si pentru un gust usor acrisor am ales sa adaug la blat si cateva linguri de dulceata de prune.

Ingrediente

  • faina alba - 250g
  • lapte - 0,2 litri (250g)
  • zahar - 200g
  • unt - 100g
  • cacao pudra - 50g
  • dulceata de prune - 2 linguri (40g)
  • praf de copt - 1 lingurite (5g)
  • ou de gaina - 3 buc. (165g)
  • zahar vanilinat - 4 lingurite (20g)
  • sare - 0,2 lingurite (1g)
  • smantana lichida - 200g
  • ciocolata cu lapte - 200g

Pasi preparare

1.) Pentru aluat, mai intai amestecam toate ingredientele solide. Adaugam intr-un bol faina, zaharul tos, cacao, zaharul vanilat, putina sare si praful de copt.

2.) Amestecam totul bine cu ajutorul unui tel pana cand obtinem un amestec omogen.

3.) Pentru ingredientele lichide, amestecam laptele, ouale, dulceata de prune si untul topit si racit in prealabil.

4.) Turnam ingredientele lichide amestecate mai inainte peste cele solide si amestecam totul bine pana cand incorporam toate ingredientele.

5.) Adaugam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adaugam la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

6.) Pentru glazura, punem intr-o oala apa la fiert la foc mic si cand aceasta este fierbinte, punem peste oala un bol rezistent la caldura iar in acesta adaugam ciocolata, smantana lichida si amestecam incet pana cand ciocolata s-a topit si s-a incorporat cu smantana.

7.) Lasam glazura sa se raceasca pentru aproximativ 5 minute, timp in care taiem aluatul racit in bucati mai mici.

8.) Turnam glazura racita pentru cateva minute peste fiecare bucata de blat taiata inainte. Pentru ornarea bucatilor de negresa se pot folosi orice fructe, eu am ales sa folosesc afine.




Mai multe retete din categoria desert

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu, o prajitura minunata, piscoturi insiropate in cafea cu crema fina de mascarpone, reteta gata in doar 30 de minute.

Timp de gatire: 30 minute
Gris cu lapte si dulceata

Gris cu lapte si dulceata

Gris cu lapte si dulceata, desertul copilariei cu dulceata de capsuni, o mancare rapida gata in mai putin de 15 minute.

Timp de gatire: 15 minute
Negrese cu ciocolata

Negrese cu ciocolata

Negrese cu ciocolata, printre cele mai usoare si rapide retete

Timp de gatire: 50 minute
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Placinta cu mere, una dintre bucuriile savuroase ale copilariei

Timp de gatire: o ora