Tiramisu

Tiramisu
  • Calorii
    416
    21%
  • Proteine
    9.6g
    13%
  • Lipide
    22.7g
    34%
  • Glucide
    22.4g
    8%
  • Fibre
    0.3g
    -
  • 150g
  • 30 m
  • 0 m
  • 8
  • Usor


Tiramisu, o prajitura minunata, piscoturi insiropate in cafea cu crema fina de mascarpone, reteta gata in doar 30 de minute. Tiramisu este o reteta traditionala italiana si se realizeaza folosind straturi de piscoturi insiropate in cafea si crema de galbenusuri de ou cu mascarpone. La aceasta reteta se poate adauga si putin alcool precum Amaretto dar eu am ales sa realizez aceasta reteta fara alcool si cu cafea fara cofeina pentru a putea servi tiramisu si copiilor.

Ingrediente

  • 400g piscoturi
  • 2 buc. (500g) branza mascarpone
  • 5 buc. (275g) ou de gaina
  • 16 lingurite (80g) zahar
  • 1 lingurite (5g) zahar vanilinat
  • 4 ceasca (200g) cafea
  • 10g cacao pudra

Pasi preparare

1.) Separam albusurile de galbenusurile de ou.

2.) Batem albusurile cu ajutorul unu robot de bucatarie sau cu un tel adaugand cate o lingura de zahar pana cand incorporam jumatate din cantitatea de zahar.

3.) Batem si galbenusurile cu restul de zahar pana cand devin cremoase iar apoi incorporam branza mascarpone impreuna cu galbenusurile.

4.) Incorporam albusurile spuma in crema de galbenusuri adaugand rand pe rand spuma de albusuri si amestecam usor pentru a obtine o crema cat mai pufoasa.

5.) Inmuiem piscoturile in cafea si pe urma le intindem pe o tava. Pentru a putea servi tiramisu si copiilor am ales sa folosesc cafea fara cofeina.

6.) Dupa ce am intins piscoturile pe toata suprafata tavii adaugam un strat de creama.

7.) Adaugam un nou rand de piscoturi inmuiate in cafea pe care le acoperim ulterior cu un nou strat de crema.

8.) Presaram cacao pudra peste ultimul strat de crema si adaugam tiramisu la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Tiramisu"