Omleta cu crutoane

Omleta cu crutoane
  • Calorii
    432
    22%
  • Proteine
    27.8g
    37%
  • Lipide
    27.8g
    41%
  • Glucide
    17.5g
    6%
  • Fibre
    1.1g
    -
  • 200g
  • 0 m
  • 5 m
  • 2
  • F usor


Omleta este una dintre preferatele mele pentru mic-dejun si pe deasupra este o mancare rapida care se gateste foarte usor. La aceasta reteta de omleta rapida am ales sa folosesc si cubulete de paine - crutoanele de paine se pot baga la cuptor cinci minute inainte de a fi folosite in omleta cu crutoane sau se pot praji putin in tigaie cu un pic de ulei de masline si putin rozmarin.

Oul de gaina este cea mai bogata sursa de proteine, proteine de cea mai buna calitate, acestea atragand dupa sine energie si vitalitate. Oul este de asemenea bogat in vitamina D, zinc, vitamina A si E. Printre beneficiile oferite de ou se numara: ajuta la slabit, imbunatateste vederea, ajuta la crearea masei musculare a corpului, este un bun detoxifiant, ajuta bolnavii de gastrita hiperacida, ulcer sau enerocolita, intareste sistemul imunitar.

Ingrediente

  • 4 buc. (220g) ou de gaina
  • 2 felii (50g) paine alba
  • 2 felii (20g) salam
  • 2 felii (20g) muschi de porc afumat
  • 1 felii (30g) cascaval
  • 20g parmezan
  • 1 buc. (20g) ceapa verde
  • 1 lingurite (5g) sare de mare
  • 0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
  • 1 linguri (15g) ulei de masline

Pasi preparare

1.) Preincalzim o tigaie antiaderenta la foc mediu si apoi adaugam o lingura de ulei de masline.

2.) Cand tigaia este incalzita bine adaugam doua oua de gaina batute bine si condimentate cu sare de mare si putin piper negru macinat.

3.) Pana cand oul este moale adaugam peste acesta salamul si muschiuletul de porc pe care le-am taiat in bucati mici.

4.) Continuam cu ceapa verde si cascavalul, taiate in cubulete mici.

5.) Pe o jumatate de omleta adaugam painea taiata in cuburi de aproximativ jumatate de centimentru (la fel cum sunt crutoanele) si putin parmezan ras.

6.) Cu grija, partea de omleta pe care nu am pus crutoanele o intoarcem peste partea cu crutoane.

7.) Inainte de a servi omleta radem peste aceasta putin parmezan.



Comentarii

Adauga un comentariu la reteta "Omleta cu crutoane"