Omleta este una dintre preferatele mele pentru mic-dejun si pe deasupra este o mancare rapida care se gateste foarte usor. La aceasta reteta de omleta rapida am ales sa folosesc si cubulete de paine - crutoanele de paine se pot baga la cuptor cinci minute inainte de a fi folosite in omleta cu crutoane sau se pot praji putin in tigaie cu un pic de ulei de masline si putin rozmarin.
Oul de gaina este cea mai bogata sursa de proteine, proteine de cea mai buna calitate, acestea atragand dupa sine energie si vitalitate. Oul este de asemenea bogat in vitamina D, zinc, vitamina A si E. Printre beneficiile oferite de ou se numara: ajuta la slabit, imbunatateste vederea, ajuta la crearea masei musculare a corpului, este un bun detoxifiant, ajuta bolnavii de gastrita hiperacida, ulcer sau enerocolita, intareste sistemul imunitar.
1.) Preincalzim o tigaie antiaderenta la foc mediu si apoi adaugam o lingura de ulei de masline.
2.) Cand tigaia este incalzita bine adaugam doua oua de gaina batute bine si condimentate cu sare de mare si putin piper negru macinat.
3.) Pana cand oul este moale adaugam peste acesta salamul si muschiuletul de porc pe care le-am taiat in bucati mici.
4.) Continuam cu ceapa verde si cascavalul, taiate in cubulete mici.
5.) Pe o jumatate de omleta adaugam painea taiata in cuburi de aproximativ jumatate de centimentru (la fel cum sunt crutoanele) si putin parmezan ras.
6.) Cu grija, partea de omleta pe care nu am pus crutoanele o intoarcem peste partea cu crutoane.
7.) Inainte de a servi omleta radem peste aceasta putin parmezan.
Cartofi cu ou si usturoi, mic dejun gustos, mancare rapida gata in 15 minute
Omleta cu crutoane, un mic dejun gustos si sanatos, o mancare rapida gata in doar cinci minute.