Sosul ragu de pui este o alternativa la sosul ragu clasic, o varianta mai sanatoasa si mai usoar de digerat. Prefer sa fac sos ragu in cantitate mai mare, acest sos fiind usor de pastrat la congelator in pungi iar atunci cand vreau sa fac rapid doua portii de paste dezghet punga de sos, adaug putina apa de pe paste, un pic de parmezan ras si masa este servita.
Carnea de pui este alternativa mult mai sanatoasa la carnea de porc si vita, carnea de pui avand mai putine calorii si mai putine grasimi decat carnea de porc - cu precizarea ca atunci cand se consuma carnea de pui sa se indeparteze pielea care contine multe grasimi. Carnea de pui este bogata in vitamine precum retinol, niacina, acid ascorbic, tocoferol, piridoxina, riboflavina si minerale precum zinc, potasiu si fosfor.
1.) Dezosam pulpele de pui, indepartam pielea si le taiem in bucati cat mai mici.
2.) Tocam morcovul, telina, ceapa si usturoiul cat mai marunt.
3.) Intr-o tigaie preincalzita la foc mediu adaugam doua linguri de ulei de masline, pulpele de pui tocate si le calim pana cand apa lasata de acestea este evaporata.
4.) Adaugam legumele tocate marunt si le mai calim si pe acestea pentru doua sau trei minute.
5.) Peste acestea adaugam conserva de rosii, umplem conserva cu apa si o adaugam si pe aceasta peste sos.
6.) Condimentam cu sare, piper, oregano uscat, busuioc uscat, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ o ora.
7.) Dupa aproximativ o ora de fiert la foc mic sosul ragu de pui este gata si poate fi servit alaturi de paste.
Ragu de pui, o alternativa mult mai sanatoasa la sosul clasic ragu.