Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Calorii
1063
53%
Proteine
51,3g
68%
Lipide
51,7g
77%
Glucide
97,9g
36%
Fibre
7,6g
-
Gramaj portie
500g
Timp de preparare
o ora
Timp de gatire
30 m
Portii
4
Dificultate
2

Etichete retete cu branza , pizza

Pizza este o mancare usor de realizat si este si o buna oportunitate de a experimenta diferite ingrediente in bucatarie. Pizza se regaseste in diferite forme, marimi si in ce priveste ingredientele folosite, acestea pot fi adaugate in functie de preferintele fiecaruia. Pentru a avea un blat cat mai crocant, temperatura de coacere ar fi trebuit sa fie de peste 300 de grade celsius, neavand la dispozitie un cuptor cu o temperatura mai mare am folosit temperatura maxima a cuptorului si am lasat pizza inauntru un pic mai mult.

Ingrediente

  • faina alba - 600g
  • drojdie uscata - 0,5 linguri (6g)
  • apa - 0,4 litri (400g)
  • ulei de masline - 4 linguri (60g)
  • cascaval - 6 felie (180g)
  • cascaval emmentaler - 4 felii (120g)
  • mozzarella - 300g
  • ciuperci champignon - 300g
  • masline negre - 100g
  • parmezan - 50g
  • rosii la conserva - 1 buc. (400g)
  • sunca de praga - 8 felii (160g)
  • busuioc uscat - 4 lingurite (8g)
  • sare de mare - 3 lingurite (15g)
  • piper negru macinat - 0,5 lingurite (2g)
  • zahar - 1 lingurite (9g)

Pasi preparare

1.) Intr-un pahar cu apa calduta adaugam pentru zece minute drojdia uscata si o jumatate de lingurita de zahar care va ajuta la trezirea drojdiei.

2.) Peste faina cernuta adaugam doua linguri de ulei de masline, o lingurita de sare, paharul de apa cu drojdia dizolvata si restul de apa.

3.) Framantam aluatul pana cand obtinem un amestec omogen si vascos.

4.) Lasam aluatul la dospit timp de 45 de minute sau pana cand acesta se dubleaza in dimensiuni.

5.) Dupa ce aluatul a dospit il intindem pe masa presarata cu faina si il mai framantam un pic pana cand scoatem bulele de aer din acesta.

6.) Pentru sosul de rosii am folosit o conserva de rosii pe care am adaugat-o in blender impreuna cu o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de zahar, o jumatate de lingurita de piper si patru lingurite de busuioc uscat.

7.) Intr-o tava rotunda sau patrata adaugam o lingura de ulei de masline cu care ungem bine tava si adaugam aluatul pe care il intindem subtire. Pentru o tava rotunda de pizza am adaugat aproximativ 400 de grame de aluat.

8.) Peste aluatul de pizza adaugam doua sau trei linguri de sos de rosii preparat inainte, trei sau patru felii de sunca de Praga, un strat de ciuperci taiate felii subtiri, mozzarella, cateva felii de cascaval, doua sau trei felii de emmentaler, masline negre si peste radem un pic de parmezan.

9.) In cuptorul preincalzit la 250 de grade adaugam pizza si o coacem timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand aluatul este rumenit.

10.) Servim pizza alaturi de sosul de rosii pregatit inainte. Pofta buna!




Mai multe retete din categoria altele

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi, o pizza usor de realizat cu multa branza.

Timp de gatire: o ora 30 minute